Ons verhaal

 

Welkom bij The Gin Buzz! Super dat je ook meer over ons wil weten!

Net als jij waarschijnlijk, vonden we Gin & Tonic al jaren geweldig! Een heerlijke verfrissende drank die op zo vreselijk veel verschillende manieren gemaakt kan worden en bij zo veel verschillende gelegenheden gedronken kan worden! Wellicht heb je er ook wel eens over nagedacht maar wij merkten wel dat er heel veel verschil zat in de verschillende Gin merken! Wat kon dat zijn? Was het de manier waarop de verschillende Gins gemaakt werden? Was het de Tonic die het verschil maakte? Zat er verschil in de klassieke Gin merken en de nieuwe “craft” Gins?

We besloten op onderzoek uit te gaan.

En wat blijkt? Het verschil zit het meest in de manier waarop Gin gemaakt wordt! Klassieke Gin merken, die je oma vroeger ook al dronk, maken hun product op de volgende manier; de basis van deze klassieke merken is neutrale alcohol die op smaak gebracht worden met smaakjes. Vaak zijn deze smaakjes kunstmatig gemaakte geur en smaakstoffen. Heel veel Gin bestaat uit slechts neutrale alcohol, water en ongedefinieerde “smaakjes”. Jeetje zal je wellicht denken? Maar ik zie alleen maar hele grote distillatiekolommen op de labels van die fabrikanten en op hun websites staan?

Duurdere Gins worden op een ambachtelijke manier gemaakt. De ingrediënten zijn bepalend voor de smaak. Er bestaan twee verschillende manieren om te distilleren. De eerste manier is om de speciaal geselecteerde kruiden (botanicals) samen met de neutrale alcohol te mengen en deze worden daarna rechtstreeks gestookt in de distillatieketels. Ten tweede is het mogelijk om bepaalde botanicals in de kolom, bovenop de ketel, te plaatsen zodat deze door de verhitte alcoholdamp ‘infused’ worden en zo hun karakter afgeven aan het product.

Zijn daarom dus ook die prijsverschillen te verklaren? Ja, dat klopt. Je kunt je voorstellen dat de prijs van een combinatie van alcohol,water en smaakjes, aanzienlijk goedkoper is dan geselecteerde botanicals die traditioneel verstookt worden. Heb je bijvoorbeeld wel eens gezocht naar een klavertje vier in een heel veld?

Wij zijn inmiddels zeer enthousiast over die echte Gins en die echte Tonics! En dus willen we ons enthousiasme graag met jou delen! We willen graag een “Buzz” veroorzaken en jou helpen aan de mooiste Gins van over de gehele wereld!

Welkom op de The Gin Buzz! We helpen je graag verder!

© 2024 The Gin Buzz