Rota de Sul Limited Edition 2016

149,95

Rota de Sul Limited Edition 2016!

Uitverkocht

Artikelnummer: 101025 Categorieën: , ,

Beschrijving

Rota de Sul Limited Edition 2016

 

Dit is iets heel speciaals! In een gelimiteerde oplage van slechts 2000 flessen maakt Gin Sul elk jaar een speciale Gin. Dit is de 2016 versie hiervan! Belangrijkste botanicals van deze Gin zijn cistusrozen, wilde oregano, sinaasappel en abrikozen!

Wilde oregano en rozemarijn, geurige strobloemen, aromatische abrikozen, citroenen en sinaasappels, en tijmbloemen gedroogd op de tak werden geplukt en gemacereerd en gedistilleerd onder citroenbomen, kurkeiken en sterren. Getrouwd in Hamburg – met echt bronwater uit het Monchique gebergte – is deze Gin onze essentie van het zuiden.

Op de Altona Spirit distilleerderij wordt Gin Sul met grootste zorg en met de hand gemaakt. Met bijzonder veel aandacht voor detail gemaakt door de Famous gin Distillery uit Hamburg. De wortels van Gin Sul liggen echter bijna 3.000 km ten zuiden van de distilleerderij, namelijk in het wilde Costa Vicentina in het zuidwesten van Portugal.

Gin Sul is een Dry Gin uit Hamburg (Duitsland) met zijn wortels in Portugal. Een bewijs van de liefde voor dit prachtige land in het zuidwestelijke puntje van Europa. Eenvoudig, fris en elegant. Deze exclusieve droge Gin wordt gekenmerkt door de fijnste botanische producten, zorgvuldige distillatie in zeer kleine batches en subtiele hints van mediterrane citrusvruchten.

De citroenen die in de westelijke kant van de Algarve groeien zijn vaak zo groot als grapefruits, met een schil die zo dik is als een duim met een mooie citroensmaak. Bij onze maceratie is het de kwaliteit van deze botanische producten die er toe doet, meer dan de verscheidenheid aan ingrediënten. Simpel is mooi’ is onze filosofie, vooral met de uitstekende biologische jeneverbessen of de verse rozemarijn, die in GIN SUL gaan.

Het geurige aroma tijdens de reis van Setúbal naar Sagres ligt tussen honing en eucalyptus, en het is de cistus of aromatische gomroos die op het kale terrein van de steile kliffen langs de Costa Vicentina – meestal naast weelderige jeneverbesstruiken – groeit en die we in Gin Sul vangen.

De illustrator van het flesje:

Tobias Tietchen uit Hamburg is een van de meest gewilde tatoeëerders in Duitsland. Hij is een vriend van de Altonaer Spirituosen Manufaktur. Voor de tweede keer is de illustratie van de fles door hem gemaakt. Het toont onze 1970 Hercules motor en enkele van de botanische producten die in het distillaat zitten, waaronder abrikozen, sinaasappels, tijmbloemen en Helichrysum italicum – de Italiaanse strobloem.

The perfect serve:

  • Vul een glas met ijsklontjes
  • 5 cl Rota de Sul Limited Edition 2016
  • 15 cl Fever-Tree Mediterranean tonic
  • Garneer met takje rozemarijn en een schijfje citroen

De gebruikte Botanicals:

  • Jeneverbes
  • Citroen
  • Abrikozen
  • Sinaasappel
  • Tijmbloemen
  • Oregano
  • Italiaanse strobloem
  • Cistusrozen

De distilleerderij:

Slechts 100 liter! Dat is het volume van de koperen distilleerinstallatie gemaakt door Arnold Holstein in Markdorf aan het Bodenmeer in Duitsland. Vergeleken met het branchegemiddelde is dat wat je zou kunnen noemen een “homeopathisch” productievolume. Op weg naar de “kolom” op de distilleerinstallatie, moet alle alcoholdamp zich een weg banen door de zogenaamde anisateur: a spirit tray, dat is bij Gin Sul een op maat gemaak destillatieproces gevuld wordt met verse citroenschillen, rozemarijn en rozenblaadjes. Het koude, heldere en zachte water uit de Lüneburger Heide, ten zuiden van Hamburg, wordt gemengd met Gin Sul distillaat in de Altona Spirit Manufacture om het op 43% alcohol sterkte te komen. Drieëndertig bronnen, geboord tot een diepte van 326 meter, zorgen voor de aanvoer van water uit de kiezelsteen van de Saalische ijstijd en het bruinkoolzand eronder. Het creëren van de ideale waterbron voor Gin Sul.

Extra informatie

Inhoud

50ml

Alcohol

50%

Land

Duitsland

Botanicals

Abrikozen, Cistusrozen, Citroen, Italiaanse strobloem, Jeneverbes, Oregano, Sinaasappel, Tijm

© 2024 The Gin Buzz